CSE Sportklas

Sinds een aantal jaren kent Zwolle een CSE, Centre for Sports & Education. Binnen de CSE krijgen geselecteerde sporttalenten de mogelijkheid onderwijs met hun passie te combineren. Dit CSE blijkt zeer succesvol te zijn en te voldoen aan een grote vraag. Ervaring leert dat deze vraag al begint als kinderen in groep 7 of 8 zitten. In samenwerking met CSE geeft Vivente met ingang van schooljaar 2011-2012 invulling aan deze behoefte.

De kinderen, die naar de sportklas van het CSE gaan, volgen onderwijs op groep 7 en 8 niveau. Ze zijn formeel aan de Koningin Emmaschool verbonden. De Koningin Emmaschool is de meest vanzelfsprekende Vivente-school, aangezien de school werkt met de principes van daltononderwijs en daarnaast ook op korte afstand staat van het CSE (in de buurt van het FC Zwolle stadion). De sportklas krijgt les op de locatie van het CSE en het sport (onderseunende) programma wordt geïntegreerd in het onderwijs. Kinderen die in deze klas komen hebben eerst een sportselectieprocedure doorlopen.

Hoewel het initiatief van de Koningin Emmaschool daarop nog niet vermeld staat, geeft de website van het CSE u een beeld van het CSE: www.cse-zwolle.nl