emma dalton school zwolle logo erasmusplus-nlemma dalton school zwolle union-jack-banner (1)emma dalton school zwolle EB-logo-rood

 

 

VVTO Engels

Vanaf 2009/2010 bieden we aan de groepen 1 t/m 8 vvto Engels aan. De afgelopen jaren is het Engels steeds meer uitgebreid en hebben we hard gewerkt aan kwaliteit en borging.  

In alle groepen 1 t/m 8 wordt er minimaal 90 minuten per week Engels gegeven, vaak verdeeld over meerdere momenten. De hele les wordt in het Engels gegeven en tijdens de les staat er een Engelse ´table flag´ op tafel om het verschil in voertaal duidelijk te maken.

Er wordt tijdens de lessen gebruik gemaakt van het principe TPR (Total Physical Response). Deze theorie gaat ervan uit dat leerprocessen pas effectief verlopen en kennis wordt verankerd als ook visuele, auditieve en fysieke waarneming worden aangesproken. Dit impliceert dat het gebruik van liedjes, dansjes, spelletjes en drama essentieel is bij het leren van een taal.

In de onderbouw staat communiceren centraal en het leren van Engels gaat spelenderwijs. Plezier hebben in Engels, kunnen luisteren en begrijpen van Engels en het durven gebruiken van het Engels zijn het belangrijkst. Bij de kleuters wordt er gewerkt vanuit zelfbedachte thema´s waardoor de Engelse taal een betekenisvolle context krijgt. Er wordt gebruik gemaakt van allerlei bronnen en (concrete) materialen. In groep 5 en 6 komen er naast mondelinge ook schriftelijke vaardigheden aan bod. Tijdens de lessen wordt nog steeds veel gebruik gemaakt van liedjes, dansjes, spelletjes en drama. Ook het lezen en schrijven komen nu langzamerhand en op eenvoudige, gestructureerde wijze aan bod. Hier wordt gebruik gemaakt van de methode Big English (Pearson) en de materialen uit de schoolbibliotheek.emma dalton school zwolle 20131108 115220

Dit schooljaar

In november 2015 hebben we na een intensieve visitatiedag een tweede EarlyBird ster gekregen en zijn we een stap dichterbij de volledige erkenning als EarlyBird school gekomen. Een EarlyBird school is een erkende school waar goed Engels onderwijs wordt gegeven vanaf groep 1.

In november 2017 hopen we na een tweede visitatie volledig erkend te worden als EarlyBird school met drie sterren! 

Voor meer informatie over EarlyBird zie de subpagina EarlyBird of www.earlybirdie.nl